top of page

To ni terapija, to je odkritje skritega. To je butično potovanje k najbolj pristni, prijazni in prisebni verziji samega sebe. Preteklih težkih izkušenj ne travmatiziram, temveč jih mitologiziram, saj so vse po vrsti, tudi moje in tvoje, arhetipske narave.

Velika bitka, ki jo biješ v sebi, se bo spremenila v zgodbo o tvojem notranjem zmagoslavju. Mir, ljubezen in modrost niso oddaljeni cilji, ampak že prisotno ždijo v nas.

Če želiš, vsakomur to veliko pomeni, ti pomagam odkriti to tvojo lastno v(r)ednost. Začni zdaj. Naj bo epsko!

ČUTEČE, ČUJEČE IN LJUBEČE ŽIVLJENJE

Eneagram je eno najboljših orodij za osebnostni razvoj, delo s senco, esenco, odkrivanjem slepih peg, potlačenih in neizraženih čustev, strahov ter tudi močnih plati in pristnih strasti. Eneagram ni samo odlična psihološka tipologija osebnosti, temveč predvsem izjemno dober kažipot pri integraciji in skladnosti telesne, duševne in duhovne ravni oziroma fizične, psihične in mentalne razsežnosti. 

Gre za simbol svete geometrije, preko katerega lahko jasno razberemo dinamiko spiralnega razvoja,
ki vas čaka na poti do sebe. 

Pri svojem delu kot certificiran strokovnjak za Integrativni eneagram uporabljam znanstveno veljaven in visoko zanesljiv testni inštrumentarij IEQ9. Temu pa pri tistih, ki izrazijo željo in imajo moč iti globlje postopoma dodajam še vsebine izvornega eneagrama in drugih znanj ter veščin, ki pridejo prav na tej najbolj zahtevni a največ vredni življenjski poti - poti k Sebi.​

Integrative9 Enneagram rešitve ponujajo neprimerljivo globino vpogleda v osebnostne tipe, osnovne motivacije, strahove in prepričanja, ki omejujejo posameznika, kar omogoča pospešen, celovit in trajnostni razvoj posameznikov, ekip ali organizacij.

Trudimo se biti praktični in dostopni, pospešujemo učenje, doseganje sprememb in napredka  z visoko motivacijo in jasno strategijo osebnostnega razvoja. Naša poročila nudijo personalizirane nasvete, ki jih je mogoče takoj uporabiti.

Eneagram test se uporablja za individualno svetovanje in rast, med pari za dober partnerski odnos, v podjetjih za razvoj ekip in vodstva, za dvig komunikacijske kulture in razumevanja različnosti, upravljanje sprememb in druge organizacijske preobrazbe. Na podlagi primerjave konkurenčnih in tudi brezplačnih eneagram testov, si upamo trditi, da smo najbolj celoviti in učinkoviti.  

Ta osebnostni test vam bo omogočil več globine kot Myers Briggs Type Indicator (MBTI), Big Five, Holland Codes, Strengths Finder, Insights Discovery and DISC. 

Test je v angleškem jeziku. 

Kot strokovnjak delujem tudi kot recenzent prispevkov za International Enneagram Association konferenco.

IMG_20191008_181912_edited.jpg

"Pri Milanu sem si privoščila svetovanje in test eneagramskega tipa, o čemer sem že imela nekaj osnovnega znanja. Na prvem srečanju sva takoj našla skupni jezik, kar res ni težko, saj je Milan izjemno odprt, ljubezniv in pronicljiv človek. 
Eneagram postaja v ZDA popularno psihološko orodje, preko testov celo kadrujejo, vendar je to njegova zelo omejena in popreproščena uporaba, kajti v sebi skriva neslutene globine in možnosti. Najbolj mi je všeč, da se je Milan napajal pri izvorih, to je pri ezoteričnih sufijskih skrivnostih eneagrama, katerih namen je celovit duhovni razvoj človeka in ne zgolj 'horoskopsko' ugotavljanje svojega ego-tipa oziroma osebnosti. To znanje Milan uspešno kombinira z modrostjo in izkušnjami, ki jih premore obilo iz drugih področij. Tako mi je omogočil res večplasten vpogled v lastno situacijo in lastnosti svoje osebnosti s povsem novega gledišča, kljub temu, da imam že določene lastne izkušnje, znanje in tudi leta. Predstavljam si, da bi mi bilo v mladosti prihranjenega veliko trpljenja, stisk in tavanja v temi, če bi že tedaj vedela za to znanje, ki ti tako precizno razkrije globine lastne resničnosti. V perspektivi eneagrama se nenadoma med seboj povežejo dotlej navidez nepovezane ključne točke, ki odkrijejo smisel tvoje poti in prinesejo globino razumevanja sebe in odnosov z drugimi. Znanost tipologije osebnosti in 'skrivni' načrt nadaljnjega razvoja, ki mi ga je pomagal ozavestiti Milan, me v polni meri vrača na mojo edinstveno pot duše. Že eno Milanovo svetovanje mi je razkrilo povsem novo logiko svoje eksistence, veselim pa se še nadaljnjih svetovanj, ki se jih bom zagotovo poslužila, ko se bodo nabrala praktična vprašanja glede na zadnje srečanje." 

Monika L. 

matrika-napravipoti_edited.jpg

Eneagram 

Cilj dela z eneagramom po sufijski tradiciji je moralno zdravljenje ter globok in širok vpogled v svoj življenjski tok ter vedenjski slog.

 

Gre za veliko in odločilno notranjo borbo, skozi katero mora vsak, ki želi vzpostaviti odnos do Resnice. Gre za pot, kjer s svojo svobodno voljo brzdamo svoje strasti in egotripe tako, da krepimo razum ter zavest. 

Gojenje vrlin kot so zmernost, srčnost oziroma pogum, modrost in pravičnost je izjemnega pomena, če želimo priti v središče eneagrama, kjer nas čaka ... mir, zadovoljstvo, ljubezen ter doživimo trenutke čiste miline, blaženosti in sreče. 

Obstaja namreč točka, kjer začutimo temeljno zaupanje v življenje, kakršno je. Tam leži tudi občutek ljuboživosti, ki je neizrekljiv in nekonceptualen. Je. To je točka stika s celoto, z monado, z univerzalnim ali z božanskim, presežnim v nas. Tam, v tej središčni točki, je vsak priJAZen in priSEBen.

"Milana sem spoznala na res zanimivem dogodku dihanja v Tivoliju, Ljubljana. Ko sem izvedela za njegovo tehniko enneagram coachinga, sem začutila, da je to odlično orodje za raziskovanje obvladovanja stresa, še boljše razumevanje same sebe in načrt celovitega pristopa k iskanju večje umirjenosti v življenju. Milan je izjemno prijazen in odprt človek, kar se kaže skozi njegov odnos in coaching. Skozi najine pogovore sem pridobila dragocene vpoglede vase, medtem ko je njegov zelo sproščujoč, radodaren in dobro podkovan pristop naredil seanso coachinga zelo prijetno izkušnjo. V tem hitrem svetu menim, da je izjemno koristno poglobiti svoje znanje o tem, kako ostati trden v življenju in ga živeti z lažjim pogledom. Milan zagotovo ponuja odlično okolje in pristop, ki podpre, zato ga priporočam kot izvrstnega strokovnjaka." 

Diana Džubur

Odkrij svojo osebno mitologijo, sicer te potegne v patologijo!

Eneagram prepozna devet različnih osebnostnih tipov, vsak s svojimi osnovnimi motivacijami, strahovi, vedenjem in svetovnimi nazori.

Praviloma vas bo natančen test osebnosti postavil v rahlo nelagodje. Rast izhaja iz tega nelagodja in iz jasne poti do celovitosti, ki jih lahko zagotovimo pri svetovanju in mentorstvu.

iEQ9 predstavlja revolucijo na področju testov in poročil o osebnosti. Razvit je bil kot integriran Eneagram, ki združuje modrost bogatega modela devetih Eneagramskih arhetipov z moderno integralno teorijo, razvito s strani Kena Wilberja. Ta inovativen pristop, ki vključuje več razsežnosti, ravni in plasti, ponuja edinstveno perspektivo na vzorce osebnosti in omogoča celovito in natančno razumevanje osebnih moči, osnovnih strahov, čustvenega stila, načina razmišljanja in naših dejanj.

Dinamično, prilagodljivo in inteligentno orodje

iEQ9 je vrhunski algoritem, ki podpira dinamičen, prilagodljiv in inteligenten test osebnosti. Je visoko optimiziran, enostaven za uporabo in prijazen do uporabnika, zaradi česar je idealno orodje za trenerje, strokovnjake in vodje, ki želijo odkriti svoj edinstveni potencial in izboljšati svoje celotno počutje.

V nasprotju z drugimi testi eneagrama, iEQ9 ne le določi vaš tip eneagrama, ampak se poglobi v 27 podtipov, prevladujoči instinkt, centre inteligence, 6 dimenzij stresa in odpornosti ter logičen potek oziroma pričakovano pot razvoja, kar ob dobrem mentorju omogoča zelo učinkovito osebno integracijo in rast.

Tako celovit in globok vpogleda zagotavlja dobro personaliziran načrt za trening in razvoj osebnosti in življenjskih veščin. V rokah izkušenega mojstra postane eneagram izjemno dragoceno orodje za vse, ki si želijo pozitivnih sprememb v svojem življenju ali delovnem okolju.

Globoka raven odkrivanja samega sebe in razumevanja vedenja vaših zaposlenih

Ključna prednost dobre iEQ9 interpretacije je moč in globina razumevanja, kako vaš eneagrama arhetip vpliva na vaše misli, instinkte, dejanja, norme, pristranskosti, strahove, čute, občutke in vedenje v kontekstu konflikta, stresa in drugih zahtevnih situacij.

Ta stopnja odkrivanja samega sebe lahko posameznikom pomaga prepoznati in premagati omejujoča prepričanja ter specifična zapletena vedenja ali lastnosti, ki jih lahko ovirajo, a jih ne zmorejo ozavestiti.

Z vidika pozitivne psihologije eneagram ponuja globlje poznavanje, kako izkoristiti njihove edinstvene značajske in osebnostne moči, da ustvarijo večje zadovoljstvo in izpolnjenost ter delovno zanesljivost in medsebojno komunikacijo na učinkovit način.

Z vidika izvorne sufijske metode dela z eneagramom pa le-ta predstavlja "design thinking" orodje, s katerim postanemo boljši človek in bolje razumemo svet ter odnose okoli sebe. 

Tukaj je kratek arhetipski opis vsakega tipa:

Tip 1 - Strogi perfekcionist

Hrepeni in išče popoln in lepo strukturiran svet. Sledi visokim idealom ter se zgleduje po zlatih standardih. Trdo dela, da ne bi delali napak. Je tudi pravičnik, želi reformirati stvari, da bo svet boljši in zato včasih deluje kot nergač.

Tip 2 - Radodaren pomočnik

Želi, da bi bil svet bolj ljubeč. Ima veliko srce in zaznava, ko se drugi borijo in trpijo. So usmerjeni v podporo in pomoč drugim, hkrati pa se bojijo izraziti lastne potrebe. Zna hitro prebrati potrebe drugih, ker želi biti koristen, ljubljen.

Tip 3 - Tekmovalen uspešnež

Njihova ambicija jih žene, da so videti uspešni. Ustvarjajo učinkovite načrte za dosego svojih ciljev, vendar so težje prisotni v danem trenutku. Naloge, kontrolni seznami in dosegljivi cilji imajo vselej prednost pred sedanjostjo. Veliko dajo na zunanji videz. 

Tip 4 - Izviren ustvarjalec

So kot samorogi, skrivnostni, muhasti z nagnjenjem k nenavadnemu. Čutijo tako globoko, da jih notranje doživljanje pogosto preplavlja. A iz te globine se lahko rodi čudovita, edinstvena ustvarjalnost. Dobro je, da preverijo, če se njihova interpretacija sveta ujema z dejstvi. 

Tip 5 - Tih premišljevalec

Globoki, logični in racionalni misleci. Opazujejo svet z oddaljenosti in ustvarjajo modele v svojih mislih. Da bi delili svoje znanje, jih morate vprašati pravo vprašanje, na pravi način. Če ne ostanejo samo pri mislih, so lahko zelo preudarni in predani učinkovitemu delu. 

Tip 6 - Zanesljiv dvomljivec

Iščejo varnost in zaščito, zato zelo hitro opazijo majhne in velike nevarnosti. Če ste zaupanja vreden prijatelj, vam bodo vedno stali ob strani. So zelo previdni in pogosto trikrat premislijo, preden ukrepajo. 

Tip 7 - Pozitiven vizionar

So hitro razmišljajoči vizionarji. Želijo doživeti vse dobre stvari v življenju in se izogniti kakršnim koli težkim ali dolgočasnim rutinam. Radi poskrbijo za dobro vzdušje in stvari premikajo naprej. Pogosto ne želijo videti realnosti, če je ta boleča. 

Tip 8 - Buden nadzornik

Z neposredno ali posredno močjo radi prevzemajo vodstvo ali odstranjujejo ovire s poti. Niso nežni in želijo, da so tudi drugi močni kot oni. Pogosto so zelo učinkoviti, jasni in potrebujejo okoli sebe zaupanja vredne ljudi, ki jim sledijo, sicer jih lahko pogosto prevzame jeza.

Tip 9 - Prilagodljiv mirovnik

Harmonija je vse, kar si želijo v življenju. Čutijo povezanost, pretočnost in to pričakujejo od sveta. "Go with the flow" princip in spontanost sta jim blizu. Ne želijo konfliktov, gladijo odnose in so pogosto nevtralno in razumevajoče ob strani. Lahko delujejo lenobno. 

Je eneagram zame?

Se sprašujete, kje se nahajate na življenjski poti, kaj je vaš namen in kako lahko dosežete svoje cilje oziroma zakaj jih ne? Približno veste, kaj so vzroki za težave in kakšne strategije soočanja s svetom uporabljate, a ni še vse na svojem mestu. Kot da vas nekaj zadržuje!? Bi radi globlje? Bi radi na svoji poti imeli trdno zastavljeno smer, kjer vas ne bo več iztirilo, saj se boste znali primerno pripraviti na pasti, pravočasno ustaviti in na pravih mestih pospešiti? 

Eneagram je orodje, ki vam lahko pomaga pri odgovorih na ta vprašanja. Priporočam, da preberete tudi ta blog zapis


Testiranje z eneagramom vam lahko pomaga razumeti svoje osebnostne vzorce, izboljšati vaše odnose z drugimi ljudmi, obuditi in razviti vaše speče potenciale. S pomočjo eneagrama boste odkrili, kaj vam je v življenju pomembno, katere so vaše moči in pomanjkljivosti ter kako lahko izboljšate vaše vedenje ter učinkovitost na delovnem mestu in v vsakdanjem življenju.

Iskreno povem, jaz sem pri vseh tehnikah in notranjih vpogledih šele v eneagramu končno uzrl tisto, kar pri sebi nisem hotel videti in od drugih ne slišati.  


Ne pozabite, da sta osebna rast in razvoj ključnega pomena za naše življenje. Če nočete razumeti samega sebe, se lahko znajdete ujeti v življenjskih okoliščinah, ki jih niste želeli ali pričakovali. Zato je priporočljivo, da se odločite za testiranje z eneagramom, da odkrijete svoje notranje vire, ki vam bodo najprej pomagali sploh videti in v naslednjem koraku premagati ovire in iti na pot do želene spremembe.

Vem, sodim po sebi, ki sem zelo zahteven na tem področju osebnostne rasti in new age pasti, da kaj takega ustreza tudi tebi.


Ne čakajte več! Klic narave, klic srca je jasen. Naročite se na testiranje z eneagramom in začnite svojo pot osebnostne rasti in razvoja še danes! Pot do vrha se začne z dobro orientacijo in s prvim korakom v pravo smer! In to lahko s pomočjo eneagrama in skozi pogovor zelo dobro narediva!
 

bottom of page