top of page

"Pred samo izvedbo delavnice o dihanju, so v podjetju zaposleni imeli veliko pomislekov, da to ni za njih, da bo brez zveze, saj dihamo vsi in vsak trenutek, kaj imamo sploh za govorit o tem. To je še ena izmed šarlatanskih vsebin in je izguba časa.

 

Po izvedbi delavnice, je le-ta požela največ pohval od vseh izobraževanj do sedaj. G. Hosta je na preprost način osvetlil dihanje v novi luči in ozavestil, kako zelo pomembno je pri našem delovanju in zakaj ga moramo bolj ozavestiti. Predstavil je lahke in hitre tehnike, ki nam v vsakodnevnem vrvežu, bistveno pomagajo in pripomorejo k našemu dobremu počutju in hkrati tudi omogočajo, da pridemo v stik sami s seboj.

 

Zaposleni so skozi aktivno delovanje, vsak na svoj način in vsak zase prepoznali veliko koristi iz vsebine in od izvedbe delavnice redno sprašujejo, kdaj bodo izvedeli še več. Prepoznali so, da dihanje že je del nas, a nimamo znanja in informacij o tem, kako zelo je pomembno in kako zelo vpliva na naše delovanje ter kako zelo mi sami ne znamo dihati. S parimi preprostimi aktivnostmi si lahko sami sebi neverjetno pomagamo, do boljšega delovanja in počutja."

 

Anja Vrančič Banič, kadrovski specialist

Kolektor Etra d.o.o.

2878460.jpg

Na pravi poti se človek tudi spoti!

Moje delo v akademiji, zasebnem sektorju in nevladnih organizacijah mi nudi dragocen vpogled v razumevanje poklicne in medkulturne dinamike in pomembnost ravnovesja pri kariernem razvoju, osebni rasti ter starševstvu. Imam izkušnje iz prve in druge roke na področju organizacijskega razvoja, upravljanja sprememb, trženja, razvoja človeških virov, usposabljanja voditeljev, lobiranja ter formalnega in neformalnega vodenja. Delal sem v organizacijah z visokimi nagradami, doživel poslovni uspeh in tudi neuspeh ter se soočil z odgovornostjo pri zaposlitvi in odpustitvi ljudi. Vse te izkušnje ter formalna športna in filozofska izobrazba mi dajejo širino in globino pogleda na vsakokratno konkretno situacijo v smislu vzorca, ki se kaže preko odnosov do problema in določa posledice. In ta vzorec znam zelo plastično ponazoriti, tudi narisati na način, da ga lahko vsaka stranka uporabi z ozirom na svoje posebnosti. 

Bil sem programski direktor podjetja za športne inovacije in ustanovitelj start-up podjetja na področju zdravja otrok. Dve leti sem preživel na Bližnjem vzhodu, kjer sem vodil projekt socialne inkluzije depriviligiranih kurdskih otrok v JV Turčiji.

Sodeloval sem pri zasnovi in utemeljil strokovne temelje in kriterije akcije Mladi upi v okviru Zavarovalnice Triglav. Kot vabljeni predavatelj sem sodeloval na svetovni turneji Stand strong Nika Vujičiča proti nasilju v šolah. Sem ustanovitelj programa Sportikus fair play in vodja usposabljanj na področju etike športa. Vodil sem več medijskih kampanj na področju zdravja in športa. Osem let sem delal na Fakuteti za šport Univerze v Ljubljani. Sedaj na Fakulteti za vede o zdravju Univerze na Primorskem kot docent sodelujem na področjih humanistike, etike in pedagogike. 

 

Bil sem tudi član delovne skupine za razvoj izobraževanj pri International Safeguarding Children in Sport pod okriljem UNICEFa ter dolgoletni član prvega evropskega think tanka v športu Sport and Citizenship. Kot študent sem organiziral povojno humanitarno pomoč Fakulteti za šport v Sarajevu in vselej usmerjal na pravo pot ... pot k Sebi!

Reference

2023

Prvi Integrativni Enneagram coach v Sloveniji (ICF akreditiran).

1999 

Ustanovitelj Dihalnice, vodja usposabljanj za integralno dihanje in častni član International Buteyko Breathing Professionals.

2005

Vabljeni predavatelj na 100. obletnici britanskega olimpizma v Londonu.

2019 

Predavatelj in raziskovalec na Fakulteti za vede o zdravju Univerze na Primorskem.

2017  

Strokovni sodelavec razvoja FlowCode metode in mednarodni mentor FlowCoach izobraževanja.

2019 

Član Familylab Slovenija

in od 2024 profesionalni član Galileo Commission, ki raziskuje in širi meje znanosti, medicine in duhovnostiAktivni član delovne skupine Consciousness Education Collaborative Inquiry 

2019 

Član ekipe trenerjev pri Resilience Institute Global, Švica

2001 

Oče Sportikus fair play kampanje in začetnik Playness pedagogike.

Gašpar Ogris-Martič, Sberbank Slovenija, CEO

G. Hosta je pokazal veliko spretnosti za moderiranje delavnic in prenos znanja na naše osebje, vključno z upravnim odborom. Uživali smo v skupinskem coachingu in strokovni podpori po različnih kanalih, Priporočamo dr. Hosto in njegovo ekipo vsem, ki iščejo vrhunsko strokovno usposabljanje, odpornost na stres in optimizacijo zanosa v podjetniškem svetu.

Ivica Vrančić, FCIPD, HR

Z Milanom sva se spoznala na voditeljski konferenci v Sofiji. Milan je imel tam zelo močno predstavitev. Udeležil sem se desetin in desetin različnih vodstvenih in vodstvenih govorov in predstavitev, moram priznati, da je bil Milanov nastop čista osvežitev.

Očitno je razgledan, vendar je njegov slog zelo izviren: humoren, a ne agresiven, miren, a še vedno dinamičen, razpravlja o vodenju iz drugačne in nekako nove perspektive in zna obdržati občinstvo v celoti z njim.

Če potrebujete nekoga, ki bi vam povedal zgodbo vodenja/upravljanja iz drugačne perspektive, je Milan zagotovo več kot dobra izbira in moje toplo priporočilo.

Sabina Petač, učiteljica

V 15 letih službovanja sem obiskala že veliko izobraževanj, a tako dobrega, življenjskih modrosti polnega predavanja, se še nisem udeležila. Poleg tega pa sem se imela možnost tudi razgibati. Res bi ga priporočala vsem, ki želijo za nekaj ur pozabiti na vsakodnevne težave in videti in slišati načine, kako gledati na svet z "lahkotnejšim pridihom." Poleg tega pa je bilo predavanje zelo sproščujoče, med predavateljem in udeleženci je vladalo prijetno vzdušje in pozitivna energija.

dr. Vlasta Zabukovec, UP

Odločitev za vključitev v program je bila intuitivna. Na TV sem slišala nekaj informacij in se mi je zazdelo, da bi se lahko podala na to pot. Sem psihologinja in vedno mi predstavlja izziv vključevati nova, malo drugačna spoznanja, v svoje védenje, razumevanje človekovega delovanja. Tudi čas je bil ravno pravi, corona z omejenim gibanjem in jesen s krajšimi dnevi. Prava priložnost za razvijanje samega sebe in vnašanje sprememb v dnevno rutino. In nisem bila razočarana! Res sem dobila veliko novih pogledov, razmišljanj in znanj, ki sem jih umeščala v svoj mozaik védenja. Začela sem razvijate nove prakse gibanja, dihanja in tudi razmišljanja. In dobro sem se počutila pri tem. Kadar imam slab dan, se lotim bodisi dihanja ali gibalnih vaj ali meditacije. Všeč mi je, ker lahko to delam ravno zdaj, ko precej presedim za računalnikom, ker delam od doma. Vse to postopoma postaja del mojega dne. Posebej pa mi je bil všeč Milanov način dela, enostaven, raznolik in navdihujoč. Zaupala sem njegovemu znanju in razlagam in večkrat sva odprla kakšno debato. Zato bi ta srečanja priporočila vsem tistim, ki še razmišljate, če bi šli po tej poti. Vzemite si čas zase!

dr. Katarina Zajc, UL

V avgustu 2020 sem se udeležila 28-dnevnega programa. Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja, ki pa so bila, glede na videno in slišano o dr. Hosti, precej visoka. Navdušila me je prijaznost in profesionalnost dr. Hoste in neizmerno navdušenje, ki ga dr. Hosta nesebično predaja na svoje tečajnike. Čeprav sem bila prej precej neskrbna pri negi svojega telesa in duha, me je tečaj vzpodbudil, da sem vzpostavila rutino, ki se je držim še sedaj. Od jutranjega rituala, dihanja ter telovadbe in meditacije. s katero zaključim dan. Kakor bi rekel dr. Hosta: "Seme se je prijelo in vzklilo." Če se odločate oziroma ste neodločeni, Vam polagam na srce, da investirate vase. Meni se je investicija že več kot povrnila.

Dejan, executive v international IT podjetju

Zelo mi je všeč tvoj pristop in način razlage. Na primer analogije z materialnim svetom. Tudi risanje po tabli (vsaj meni osebno) zelo pomaga pri razumevanju. Fino mi je bilo, da sem potrdil in utrdil informacije v zvezi z dihanjem in seveda tudi izvedel nove. V preteklosti sem preizkusil že kar nekaj personality testov ampak tale 369Eneagram se mi je daleč najbolj dopadel in ima neko jasnost in logiko zadaj, ki ima smisel in ne bazira na statistiki. 
Zelo mi je bil zanimiv tudi dihalni kvadrat in vsi ti vidiki in plasti, ki ga sestavljajo. Mi je kar malo hudo, kaj vse smo pozabili in kako smo se nehali ukvarjati s sabo in z naravo. Ko bo knjiga napisana jo kupim in z veseljem preberem.
Kar me je pa vrglo na "rit" in mi je dalo vedeti, da imaš res nekaj za dati, je pa to, da ta mesečni program ni samo intro v deset-tedenskega ali v tistega najdaljšega (kot to delajo nešteti drugi) in da je bila debata o tem, kako moram sam poiskati potrditev v sebi, ker samo tam lahko najdem pravo potrditev. To je po mojem smiselno, da nekje in nekako izpostaviš. Na splošno se mi zdi, da sem v tem trenutku dobil točno to, kar sem rabil in sedaj rabim čas, da to integriram in vidim kako vpliva name. Zelo verjetno pa se v prihodnosti še slišiva.

Nekaj utrinkov s prehojene poti

Kolektor skupina, Iskraemeco, MDM d.o.o., Kolektor Etra, Spirit Slovenija, Adriaplin, Bankart, NUK, RTV Slovenija, Krka d.d., Sberbank banka, MSD, BKS banka, Lek d.d., NLB banka, Processi, Inea, Ekonomska Fakulteta UL, Happy Tours, Harvey Norman, BMC International, Farmedica, Summit Motors, GKN Driveline, Merkur zavarovalnica, Zavarovalnica Triglav, Rokus-Klett, Modrijan, Dashofer Verlag, WYG Turkey, WUS Austria, Niras Int., ISCA, ICSSPE, več kot 100 vrtcev in šol po Sloveniji, vrhunski športniki in ekipe...

bottom of page