top of page

Spirala pretoka

21-dnevni intenzivni skupinski coaching dviga življenjske energije

Delavnica bo izvedena po novem letu

Se spomniš občutka, ko 'padeš not' v dejavnost tako osredotočeno in tako poglobljeno, da vse drugo okrog tebe postane nepomembno. Izgubiš občutek za čas, nekako je vse skupaj kot en neskončen trenutek, ki se ga polno zavedaš. Popolnoma obvladuješ svoj položaj in se hkrati popolnoma prepustiš toku dogajanja. Preplavlja te gotovost v tvoje sposobnosti in se vse nekako združi v eno celoto.

V tem stanju smo popolnoma potopljeni v to, kar počnemo. Tako globoko smo v sedanjem trenutku, da se zlijemo s tem, kar počnemo, kar nam daje izjemen občutek enosti z okoljem. V tem stanju ni nobenega dvoma, ni stresov ali pritiskov, ki jih običajno najdemo v današnji družbi, ni strahu, da nam ne bi uspelo.

 

To stanje se imenuje stanje optimalnega pretoka, stanje zanosa, vznesenosti.

Doseganje tega stanja in teh občutkov se da naučiti in izmojstriti.

Stanje dobre življenjske pretočnosti. Nekateri rečejo tudi, da smo takrat v svojem elementu!

Lahko bi rekli tudi stanje, v katerem se odpira peta dimenzija bivanja.

S to vibracijo lahko zavestno spremeniš vsako situacijo. 

Z udeležbo v programu se naučite in spoznate:

 • kako načrtno dosegati stanje dobrega pretoka in lahkotnosti v življenju;

 • osnovne lastnosti pretočne osebnosti in kako to postati;

 • vsakodnevna vadba na telesni, čustveni in mentalni ravni;

 • zakaj in predvsem kako ujeti pravo mero pri soočanju z življenjskimi izzivi;

 • kaj lahko naredite, da čim večkrat »padete not« v cono visoke osredotočenosti in učinkovitosti;

 • kakšne okoliščine spodbujajo dobro pretočnost in kako si postavljati cilje;

 • kako se uglasiti na pravo frekvenco in kako zavestno vplivati na možganske valove za doseganje visoke pretočnosti;

 • praktični napotki za dober pretok in mentalni pristop!

Znanost je dokazala, da urjenje v doseganju optimalnega pretoka vpliva na:

• Večja osredotočenost • Povečana intuicija • Povečan talent • Povečana splošna uspešnost • Povečana sposobnost kreativnega razmišljanja • Povečana sposobnost reševanja problemov • Povečana sposobnost razmišljanja izven okvirjev • Povečana inteligenca • Povečana ustvarjalnost • Večja motivacija • Povečana sposobnost improvizacije • Povečana moč (fizična in mentalna) • Povečana učinkovitost/hitrost • Večja sproščenost • Povečana splošna sreča in veselje • Zmanjšana tesnoba in depresija!

Postani mojster pretoka 

To stanje je znak, da smo vstopili v prostor, kjer smo najbolj usklajeni s samim seboj in poravnani s tokom življenja, ki nas napaja z življenjsko energijo.

To stanje je tista naša izvorna, najbolj igriva, ustvarjalna in učinkovita vibracija.

To je naša optimalna manifestacija.

Delujemo izjemno učinkovito, ni odvečnih gibov, misli ali opravkov in kljub visoki intenzivnosti doživljanja vse skupaj dojemamo lahkotno.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN

 1. Program je primeren za tiste, ki cenijo učinkovitost pri delu in želijo okrepiti lahkotnost pri tem. In tudi za tiste, ki se zavedajo, da imajo še neizkoriščene potenciale ali pa so sami sebi včasih ovira in bi želeli ustvariti nove vedenjske vzorce in navade, ki prinašajo več obilja, zdravja, zadovoljstva s samim seboj in s svetom okoli nas.

 2. Program je tudi za tiste, ki iščejo fino uglasitev na svoj notranji mir v teh turbulentnih časih. In nenazadnje, včasih se tudi malo izgubimo, včasih nas neugodne okoliščine preplavijo in v nas sprožijo temačne misli ter čutimo melanholijo in depresijo, morda izgubljamo smisel. V takih trenutkih se je treba znati opreti in odriniti spet gor in naprej.

 3. Tudi za take, ki potrebujejo spodbudo skupine, da dvignejo glavo in zberejo moč, je ta program.  

spirala pretoka flow zone.png

Organizacija

Izziv poteka v zasebni FB skupini v okviru strani Zdravilnica. Povabilo s povezavo do skupine dobite ob plačilu prijave.

Trajanje srečanj v živo: okoli 45 minut

Urnik:

Webinar 2x tedensko (pon. in čet.) zvečer ob 19.00 in vsakodnevni jutranji flow vitaminček (spodbudna in igriva misel, afirmacija, vaja). Če kdo ne utegne sodelovati v živo, si lahko prilagodi urnik, saj vse vsebine ostajajo dostopne članom skupine v trajanju tečaja. 

 
V dneh, ko ni druženja v živo, se spodbujamo med sabo in potrdimo vaje pretočnosti s kakšno fotko ali navdihujočim ter spodbujajočim sporočilom. Kot vodja programa bom spodbujal k optimalnemu pretoku na več načinov.

Vodja programa:

dr. Milan Hosta je life-coach in FlowCode mednarodni mentor, ki ponuja podporo visoko uspešnim posameznikom, elitnim športnikom, podjetjem in strankam z različnimi izzivi rasti ali preobrazbe ali z zdravstvenimi težavami. Je profesionalni član Galileo Commission, ki raziskuje in širi meje znanosti, medicine in duhovnosti. Ključni strokovnjak pri razvoju FlowCode metode za sistematični razvoj pretočne osebnosti in mentor izobraževanja FlowCoach po vsem svetu. Je tudi predavatelj na Fakulteti za vede o zdravju pri Univerzi na Primorskem, član strokovnega sveta Slovenskega coaching združenja, European Mentoring & Coaching Council, World Business & Executive Coach Summit, and International Breathwork Foundation.

Cena in prijava

Cena: €144

 

Vključuje:

 1. Šest navdihujočih FlowCode delavnic in vsakodnevno spodbujevalno sporočilo ter program vadbe optimalnega pretoka.
 2. Vključitev v zasebno FB skupino s pozitivno dinamiko in vsakodnevno motivacijsko komunikacijo.
 3. Vsak udeleženec dobi še dostop do spletnega tečaja Slovenija diha (4+ ure vsebin na temo zdravilnega in krepčilnega dihanja = €45)

 

Udeleženci prejšnjih izzivov

Neja Kršinar, profesionalna športnica, ena najhitrejših evropskih maratonk

Z Milanom sodelujem že nekaj let. Najino sodelovanje se je začelo predvsem zaradi mojih dihalnih pomanjkljivosti, kjer je bilo ogromno prostora za izboljšavo. Predstavil mi je svet vdiha, izdiha in prostor med njima. Vse skupaj pa zaobjel z meditativno noto. Je človek, h kateremu se redno vračam, bodisi zaradi dihanja, doseganja boljše pretočnosti in lahkotnosti med tekmo, ali pa »samo« na poglobljen in pomirjajoč pogovor. Je človek, ki mi je pokazal širino vsega, kar obstaja.

 

Martina, podjetnica

Milan ti pomaga zelo praktično, korak za korakom, delovati v smeri tvojih ciljev. Najprej spoznavaš, analiziraš, nato delaš korake. Obenem pa dobiš cel kup modrosti in za življenje zelo uporabnega znanja, ki ti pomaga bolje razumeti sebe in bolje delovati. Fasciniral me je koncept, kako sprejemati vsakodnevne odločitve. S tem razvijaš prisotnost v danem trenutku in svojo intuicijo ter tako dobiš smer, v katero se je dobro premakniti. Svoje življenje tako sestavljaš po koščkih (razen, če že imaš pred očmi svoj veliki met, večina ljudi ga seveda nima). Velika pozitivnost, navdušenje in dobrovoljnost Milana ima močan vpliv na tvoj način razmišljanja in delovanja tekom treninga. Tvoje odločitve so boljše in bolj usmerjene v tisto, kar si. In ob vsem tem uživaš, bolje živiš vsak trenutek dneva in dan za dnem. Medtem, ko so drugi depresivni, si sam zelo pozitiven in poln smisla za humor. S tem postaneš magneten in vpliven. Tisti, ki želite zvišati kakovost svojega življenja, bolj pravilno dihati, bolje spoznati sebe, bolje delati in prejeti praktična orodja za potovanje po poti k samemu sebi, se enostavno vključite v Milanov coaching.

 

Katarina Zajc

V avgustu sem se udeležila 28-dnevnega programa. Tečaj je presegel vsa moja pričakovanja, ki pa so bila, glede na videno in slišano o dr. Hosti, precej visoka.  Navdušila me je prijaznost in profesionalnost dr. Hoste in neizmerno navdušenje, ki ga dr. Hosta nesebično predaja na svoje tečajnike. Čeprav sem bila prej precej neskrbna pri negi svojega telesa in duha, me je tečaj vzpodbudil, da sem vzpostavila rutino, ki se je držim še sedaj.  Od jutranjega rituala, dihanja ter telovadbe in meditacije. s katero zaključim dan. Kakor bi rekel dr. Hosta: "Seme se je prijelo in vzklilo." Če se odločate oziroma ste neodločeni, Vam polagam na srce, da investirate vase.  Meni se je investicija že več kot povrnila.

 

Dejan, manager

Kar me je pa vrglo na "rit" in mi je dalo vedeti, da imaš res nekaj za dati, je pa to, da ta mesečni program ni samo intro v deset-tedenskega ali v tistega najdaljšega (kot to delajo nešteti drugi) in da je bila debata o tem, kako moram sam poiskati potrditev v sebi, ker samo tam lahko najdem pravo potrditev. Na splošno se mi zdi, da sem v tem trenutku dobil točno to, kar sem rabil in sedaj rabim čas, da to integriram in vidim kako vpliva name. Zelo verjetno pa se v prihodnosti še slišiva. 

 

Mojca

V želji po rasti in razvoju se je moja vsakodnevna rutina popolnoma spremenila. Odpirajo se povsem nove razsežnosti življenja.

 

Saša Vrbančič

Celoten tečaj je bil super, predvsem mi je bilo všeč tvoje podajanje stvari. Imaš smisel. Nisem vedela, da je pravilno dihanje res tako pomembno za počutje, predvsem psihično.

 

Darja Suhadolc

Moja pričakovanja so več kot izpolnjena. Najbolj zanimivo mi je bilo, da je dobro imeti dihalni post in razlaga kvadrata, kaj "pridobimo" z vsako fazo diha. Jaz sem namreč ves čas dihala na polna pljuča in skozi usta. Wim Hof mi nikoli ni bil ljub. Celoten tečaj je imel veliko širino. Ni bil  usmerjen samo na tehnični del dihanja, pač pa je bil vpleten tudi duhovni vidik. Skozi tečaj so se moja obzorja še zbistrila in razširila.

 

Lina

Težko bi izpostavila eno stvar, ki se me je najbolj dotaknila. Bolj celota. Igrivost in veselje do življenja. Poleg tega mi je všeč vaše videnje sveta. Eno tako koristno spoznanje mi je bilo to, zakaj jutranje poležavanje med vikendi ni najboljša ideja. V zadnjem letu nama je zaradi utrujenosti po bolezni z možem postala to kar navada. Sva pa oba opazila, da sva po poležavanju precej bolj "zalepljena" kot če vstaneva. Zdaj vem, zakaj je tako. Bom poskusila uvrstit poležavanje raje na spored kako nedeljo popoldne. Počutje in spoznanja po programu: pozitivno, vibrirajoče, navdušeno. V času, ko na vsakem koraku naletimo le na zastraševanje, tako s strani sistema kot tudi s strani nasprotnikov sistema, se zdijo Milanovi pogledi na svet pravi blagoslov. Razjasni se nam dejstvo, da je sedanji trenutek vse kar imamo. Spoznanje, da je to največ, kar lahko sploh imamo. In uvid, da imamo vsi v sebi to moč, da se lahko prav tem trenutku prestavimo k drugemu oknu z bolj všečnim (in za nas bolj smiselnim in funkcionalnim) pogledom. Včasih niti sprehod do drugega okna ni potreben, le odgrnemo zaveso...

 

Žiga Vidic

Hvala še enkrat za ta program, sem se veliko naučil o dihanju. Prej se mi je zdelo, da je dihanje pač samo dihanje, se pa da z njim veliko narediti. Zelo veliko informacij, nisem pričakoval toliko. To dihanje je res en nov svet.

 

Branka Zupanc

Pozdravljen, Milan...

Na fcb sem zasledila tvoje objave, ki so me pritegnile....pred tem sem dvakrat preko zooma dihala tudi z Manco. Z veseljem sem si pogledala ali prebrala tudi kakšne tvoje članke oz. razmišljanja še kot Difovca. Tudi sama sem iskalka novih znanj, še posebej vsega, kar je povezano z naravo, zdravjem, dobrim počutjem in odnosi v luči dobre stare kmečke pameti.  V poplavi vseh novodobnih fcb učiteljev, Wima Hofa, ki se je v zadnjem času tako močno pojavljal v medijih in ostalih komercialnih "duhovnežev" me takšne vsebine prej odvrnejo kot pritegnejo. Me pa lepe energije nagovorijo v pravem času ali kot pravijo, ko hruška dozori.

Po duši sem aktivna rekreativka skozi celo leto na gorskem kolesu, na turnih smučkah, v fitnesu, uživam v planinarjenju... blizu mi je tudi joga....tako, da mi je dih zanimiv tudi z tega vidika. Vedno sem imela občutek, da vsi iz diha in dihanja delajo celo znanost, nič koliko načinov in tehnik za katere si moraš vzeti namensko čas.....enostavno sem začutila, da je to to in se tudi brez pomislekov ali dvoma takoj prijavila na tvoj 21-dnevni izziv....In če sem čisto iskrena, pritegnila me je tudi cena za katero smo dobili veliko več kot sem upala. Odlične prehranske dodatke, ki jih do sedaj nisem poznala in verjamem, da bom postala njihova redna uporabnica kot tudi moja družina.... kot tvoje predano znanje, ki si ga vsakokrat tako epsko zapakiral v čiste užitke poezije.

Najbolj sem vesela in hkrati presenečena, da sem tako "neprisiljeno" in zavestno začela "dihati" predvsem Butejka pri hoji, v hribu, na kolesu....igram pa se v različnih časovnih intervalih, včasih tudi kvadratu, kar se mi je zdelo še do nedavnega nemogoče. Brez velike filozofije in uporabe razuma, kako, koliko, kdaj.....Ker če sopihamo v hrib, moramo na široko zajemati zrak na polna usta in pljuča. Tudi večerno počasno, meditativno dihanje mi že kar postaja ritual, da umirim misli ob pomoči čarovnika Baltazarja. Kot na klik sem začela večino časa dihati in izdihovati na nos, kar mi je bilo do sedaj težko oz. sem iz čiste navade in vzorcev imela priprta ali odprta usta.

Hvaležna sem ti, da sem preko izziva svoj dih nežno ozavestila in vpletla v svoj vsakdan....dih kot nekaj, kar imam na razpolago ves čas, lahko je samo moj, lahko pa ga podarim drugim, lahko ga umirim ali pospešim, se z njim smejim ali pa ga izjočem.... in tako brstim na vse strani in ne venim.....

Vse dobro in verjamem, da še kdaj skupaj do novih znanj,

 

Tina Drole in Tomaž Drole

Glede na to, da sva popolna začetnika, nisva imela pričakovanj, sva pa nad pridobljenimi informacijami zelo navdušena. Nisva pričakovala, da je dih povezan in vpliva na vse plasti našega življenja. Veliko sva se o tem pogovarjala, ugotovila sva, da se znava bolje umirit v stresnih situacijah. Tudi pri športu se trudiva dihati na nos. Priporočava zelo, tisti ki si želite zadihati :) Milan iz Hoste je hud! 

 

Tadej

Veliko je bilo zadev v programu, ki jih nisem pričakoval, pa jih takole težko opišem, ker se te dotakne a ne znaš opisati. Vpliva pa na počutje in zdravje. Rad imam ljudi, ki so pozitivni in ne iščejo ves čas samo težave in vzroke izven sebe in tukaj je bilo čutiti to pozitivnost, ki jo še kako rabimo. Mi, ki tečemo in smo zato precej pod vplivom raznih hormonov, nam je laže in nam korone in vojne vsaj za enkrat še niso prišle do živega. Zavestno dihanje nam je pri tem v veliko pomoč.

Treba je promovirati dihanje, ki je bilo praktično do nekaj let nazaj rezervirano le za ozek krog ljudi, ki jih je skupnost več ali manj imela za posebneže. Še sedaj pulmologi, kar res ne morem verjeti, po večini dih ne jemljejo preveč resno. Moja pulmologinja, ki ima koncesijo s katero je obogatela, ji ni bilo jasno zakaj me zanima moj  VO2 max , kaj šele da bi se poglabljala v Co2 in pa dušik pri dihanju. Sem se pred časom o tem pogovarjal z njo v zvezi z mojim dolgoletnim dihanjem skozi usta in je dejala da so evolucijsko usta za dihanje in da je prav vseeno kje dihamo, razen morda ko je mraz, da je skozi nos bolje, ker se zrak ogreje in se naj s tem ne obremenjujem. Da je spanje odvisno od temperature prostora in dihanja skozi nos, se jim ni zdelo kaj dosti pomembno niti na Golniku, kjer sem bil zaradi testiranja na spanje, ker ugotavljajo le ali med spanjem nehaš dihati za trenutek in ti potem predpišejo protezo, ki naj bi to preprečevala.

 

Katarina

Navdušena! Včeraj sem z zamikom poslušala in naredila vaje. Brez štetja je dihanje kar velik izziv, predvsem na začetku tedna sem prehitro izdihovala in se potem malo izgubila ... se pa izboljšuje, vsekakor grem tudi bolj umirjeno čez teden ... ko začutim, da sem na obratih, se sedaj zavestno ustavim in zadiham. Ta izziv je točno to, kar potrebujem. 😁

Milan, hvaležna zelo.

 

Sabina

Sem že na konju. Sem se trudila tudi v akutni fazi, ki je trajal dva do tri dni dihat na nos in delat vaje in sem zelo hitro okrevala. Samo še malo mam poln nos (vsaj občutek je tak). Lahko pa diham na nos. Butejko je zakon. ❤

 

Petra

Milan, najleosa hvala za 9 čudovitih srečanj. Moram priznati, da jih bom kar malo pogrešala... Še enkrat hvala za malo drugačen pogled na svet in vse dihalne tehnike.

 

Uroš

Milan, hvala za tvoj angažma. Vedno več nas spoznava, kako pogledati na dihanje tudi iz drugega zornega kota in kako ohraniti svoj dih tudi v teh turbulentnih časih. Neprecenljivo!

"Na mene je dihalnica pustila močan vtis in vsi moji bližnji so morali poslušati povzetke in zaključke."

"V želji po rasti in razvoju se je moja vsakodnevna rutina popolnoma spremenila. Odpirajo se povsem nove razsežnosti življenja." 

"Priznam, zahvaljujoč vam in vaši metodi, se je meni in mojemu sinu znatno izboljšalo stanje. Pumpice, brez katerih je bilo meni prej življenje nepredstavljivo, sedaj ležijo po zaprašenih predalih. Res velika hvala za to."

V partnerstvu z:

FlowCodefinalLogo.png
bottom of page